Vårkänslan

Om vårkänslor, träningsambitioner, dejting och livet i stort

Tomatteknik och ryggtragik

Lämna en kommentar

Jag inser att det inte är speciellt intressant att läsa om någon som bara klagar på sin onda rygg hela tiden, men jag måste bara få ur mig lite av den frustration som byggs upp i mig av det här eländet.

Ingen akuttid hos kiropraktorn. Ändå en ganska lovande förmiddag, som avrundades med lunchpromenad i parken. Men sen, när jag efter hemarbetsdagen skulle putsa nacken hos frisören och var tvungen att sitta i säkert 15-20 minuter, då var det kört. Gick (i affärer, men det är också gång) efteråt men det blev bara jobbigare. Sen satt jag upp medan jag åt middag (sushi) och efterrätt (frozen yoghurt på nyöppnade Yogiboost på Mobilia) och därmed var kvällens öde beseglat. Ont, ont, obekvämt ont i en punkt ganska långt ner på ryggen. Och oro i min själ eftersom jag är rädd att jag har gjort något dumt och att jag nu kommer att ha ont på det här sättet till på torsdag när jag äntligen ska träffa kiropraktorn igen. Suck!

Om jag nu ska nämna något lite roligare så testade jag idag att jobba enligt Pomodorotekniken. Det innebär att man sätter en timer (okej, jag laddade ner en app – finns massor) på 25 minuter. Under den tiden arbetar man intensivt med en enda uppgift och ser till att inte bli störd (mobilen på flightmode, alla notifikationer på datorn avstängda osv). Efter de 25 minuterna är det dags för fem minuters paus då man får göra något annat. I mitt fall blev det framför allt dricka vatten eftersom det varit galet varmt idag. Sen är det dags för ett nytt arbetspass igen. Efter fjärde 25-minutaren tar man en längre paus (en kvart). På det här sättet får man överskådliga men intensiva och fokuserade arbetspass, där man faktiskt får saker gjorda, och däremellan får hjärnan välbehövliga pauser då man kan ringa det där samtalet, svara på det där mailet eller bara ta ett varv i korridoren. 

Det är klart att när man sitter hemma och har en enda prioriterad uppgift för dagen (läsa och lämna synpunkter på stor rapport) är det lätt att fokusera och göra sig av med distraktionsmoment, men jag är ändå försiktigt optimistisk inför att testa metoden även på kontoret. Enligt Chris Winfield kan man med hjälp av Pomodorotekniken i kombination med lite andra tips kraftigt reducera sin arbetstid eftersom man faktiskt får mer gjort när man inte försöker multitaska eller blir avbruten hela tiden. Nån därute som har testat? Och som kanske kan tipsa om en riktigt bra Pomodoro-app?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s